Gümüş Takı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş Takı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş Takı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş takılar, uzun yıllardır hediye olarak tercih edilmektedir. Bu takıların kullanımı uzun ömürlü olduğu için de özellikle kadınlar tarafından oldukça sevilmektedir. Bu takıların kullanışını artırmak ve ömrünü uzatmak içinse bazı detayların bilinmesi gerekmektedir. Bu detaylar, gümüş takı alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı olarak sıralanmaktadır.
 
Gümüş takıya verilen sertifika, bu takıların alınması konusunda en güvenilir yöntemdir. Ancak sertifikası bulunmayan takılar da bazı özellikleri ile ayırt edilebilmektedir. Bu özellikler takının kararma özelliği ve ağırlığıdır. Gümüş takıların sahte olması durumunda bunu kullanan kişinin cildinde bazı yan etkiler görülebilmektedir. İltihap ve cilt yaraları bu yan etkiler arasında gösterilmektedir. Bu sebeple gümüş takı alınırken tüm detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.
 
Gümüş Takı Sertifikası
 
Gümüş takıların seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta gümüşün sahte olup olmadığıdır. Gümüş, karakteristik renge sahip bir elementtir. Ancak bu rengin uzman olmayan biri tarafından fark edilebilmesi mümkün değildir. Bu sebeple takı alınırken gümüş takı sertifikası talep edilebilmektedir.
 
Gümüş takı sertifikası, ürünün orijinal olduğu konusunda alıcıya verilen bir garanti olarak kabul edilmektedir. Bu sertifikanın bir özelliği de olası bir durumda takıya ücretsiz bakım ve onarım garantisi vermesidir.
 
Takının Kararma Özelliği
 
Gümüş, kendi doğası gereği kararma eğilimi gösteren bir elementtir. Bu bağlamda alınan gümüş takı zamanla kararıyorsa, bu özellik takının gerçek olduğu anlamına gelmektedir. Ancak bu özelliğin gözle görülebilmesi için bir sürenin geçmesi gerekmektedir.
 
Gümüş Takının Ağırlığı
 
Gümüş, maddi anlamda belli bir değeri olan doğal bir elementtir. Bu sebeple gümüş takılara olan ilgi asla kaybolmamaktadır. Piyasada gerçek gümüş takıların yanında sahte ürünler de üretilmektedir. Gerçek ve sahte takıyı birbirinden ayırabilecek en basit yöntem ise ağırlık kontrolü yapmaktır. Bu bağlamda sahte gümüşlerin gerçeğine kıyasla daha hafif bir yapısı olduğu bilinmektedir.
 
Gümüş takıya yapılan ağırlık kontrolünden bir şey anlamayanlar ufak bir mıknatıstan da yardım alabilmektedir. Bu kapsamda gümüş, mıknatısa tutunamayan bir maddedir. Almak istediğiniz takı, elinizdeki mıknatısa tutunuyorsa orijinal olmadığı konusunda yorum yapabilirsiniz. Böyle bir durumda gümüş takı ya sahtedir, ya da içeriğinde farklı malzemeler de yer almaktadır.

Etiketler: Gümüş,takı
Kasım 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR