Gümüş Takılar Neden Kararma Yapar?

Gümüş Takılar Neden Kararma Yapar?

Gümüş Takılar Neden Kararma Yapar?

Gümüş takılar en hızlı şekilde oksitlenen taş türlerinden birisidir. Gümüş takılar konusunda kişilerin en büyük şikayetlerin başında takılarda oluşan çabuk oksitlenme ve kararma durumu gelir. Gümüş takıların oksitlenmesinde ve kararmasında bazı nedenler söz konusudur. Bu nedenlerin başında ise havada bulunan hidrojen, kükürt ve sülfürik asidim gümüş ile temas etmesi gelir.
 
Gümüş takıların pek çoğu insan vücuduna temas ederek ter ve parfüm gibi faktörlerden de etkilenir. Özellikle gümüş takıların üzerine parfüm ve kolonya gibi kimyasal maddelerin değmesi gümüş takıların daha çabuk şekilde kararmasına ve renk değiştirmesine neden olur.
 
Gümüş Takılarda Kalite Nasıl Anlaşılır?
 
Gümüş takıların her biri bir ayara sahiptir. Bu ayara bakılarak kullanılan taşın gerçek bir gümüş olduğunu anlayabilirsiniz. Ayara sahip olan takılar gümüş olduğu için kalite yönünden de güçlüdür. Özellikle gerçek gümüş takılar fiyat olarak da farklılık gösterir. Gümüş takı fiyatları bu açıdan gümüşün gerçek olması ile yakından alakalıdır. Eğer daha kaliteli bir takı kullanmak ve en azından kararma ile oksitlenme sürecini yavaşlatmak istiyorsanız mutlaka gerçek gümüş kullanmak gerekir. 
 
Gümüş Takıların Cilde Zararı Var Mıdır?
 
Gümüş takı kullanımı hiç biri cilde bir zarar vermez. Elbette burada kullanılan takının gerçek bir gümüş olmasının önemi büyüktür. Gümüş takılar cilde zarar vermediği gibi aynı zamanda da gümüşün yararlı olduğu da bilinmektedir. Özellikle eski zamanlarda pek çok eşya bu taşın yararı bakımından gümüşten yapılıyordu. Çünkü gümüş, enfeksiyonlara karşı etkili olup yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Tüm bu özellikleri bakımından gümüş güçlü bir antimikrobiyal madde olarak kabul edilmektedir.
 
Gümüş Takılar Nasıl Parlatılır?
 
Evde, kendi başınıza yapabileceğiniz bazı uygulamalar sonrasında gümüş takıların hepsini parlatabilirsiniz. Bu uygulamaların her biri hem kolay hem de oldukça pratiktir. Gümüş takıları parlatmak için ihtiyacınız olan malzemeler;
 - Sirke,
 - Su,
 - Kabartma tozu.
2 yemek kaşığı sirkeyi bir kaba koyarak, üzerine su ve 2 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Gümüş takılarınızı bu kaba koyarak yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Bu süreden sonra tüm takılarınızın yeni bir görünüm aldığını göreceksiniz.

Etiketler: Gümüş,takı
Kasım 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR