Gümüş Takı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş Takı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş Takı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Gümüş takılar, özenli kullanıldığı takdirde diğer değerli takılar kadar uzun ömürlü olabilmektedir. Sevilerek kullanılan gümüş takılar, yapısı gereği oldukça narindir. Bu sebeple de; kimyasal temaslardan, uzun süre ışıkta kalmaktan ve yanlış temizleme yöntemlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu detaylara dikkat edildiği zaman gümüş takı fiyatları, kullanım ömrüne değmektedir.
 
Kimyasal Temaslardan Kaçınmak
 
Halihazırda kararmış olan gümüşlerin sabun ile yıkanması yaygın karşılaşılan bir yanlıştır. Sabun ve parfüm gibi kimyasal ürünler, gümüşle temas ettiği zaman takının kararma eğilimini artırmaktadır. Bu sebeple gümüş takılar temizlenirken kimyasal ürünler yerine özel bezlerin kullanılması önerilmektedir.
 
Yalnızca kimyasal ürünler değil aynı zamanda tuzlu su ve kola gibi şeyler de gümüşü karartmaktadır. Bu gibi durumlarda kararmanın yanı sıra ürün üzerindeki taşların çizilmesi problemiyle de karşılaşılmaktadır. Bu sebeple gümüş takıların bu ve benzeri ürünlerden uzak tutulması, gümüş takı kullanımı süresini doğrudan artırmaktadır.
 
 Takıyı Işıktan Uzak Bir Yerde Saklamak
 
Çok sık kullanılmayan gümüş takıların ışık altında bırakılmaması gerekmektedir. Işık altında kalan takılar, kimyasal temasla aynı tepkiyi vererek kararmaya başlamaktadır. Bu sebeple de gümüş takının çıkarıldıktan sonra kapalı bir kutuda saklanması tavsiye edilmektedir. Düzenli bir şekilde kullanılan gümüş takıların kararmaması içinse farklı alternatiflere başvurulabilmektedir.
 
Gümüş parlatma bezleri, takıda yer alan taşları çizmeden işlev görmektedir. Ancak takıyı silmek için bunun dışında pamuklu bezler de kullanılabilmektedir. Bu bezlerle ovulan gümüş takılardaki renk değişikliği anında fark edilebilir bir seviyeye gelmektedir. Ancak yapılan bu işlemlerden sonra bazı takıların kararmasının geçmediği de olabilmektedir. Bu gibi durumlarda gümüş takının bir uzman tarafından cilalanması gerekmektedir.
 
Gümüş Takıyı Kaplatmak
 
Gümüş takılar ne kadar düzenli parlatılsa da ilk günkü görünüme tam anlamıyla kavuşamamaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan cilalama sonrasındaki parlaklığın da kısa bir ömrü bulunmaktadır. Ancak bu takıları çok uzun bir süre canlı tutmak mümkündür. Bu bağlamda gümüş takılara farklı içeriklerde kaplama yaptırılabilmektedir.
 
Altın, rodyum ve rose kaplama; kararan gümüş takılar için en etkili yöntem olarak gösterilmektedir. Ancak takıya kaplama yaptırılmadan önce kullanılabilir bir durumda olduğundan emin olunması gerekmektedir.

Etiketler: Gümüş,takı
Kasım 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR